• Paarma Design
  • Tel. +358 44 272 9227
  • Tytti Bräysy
  • tytti@paarmadesign.fi
The Fast Runner

metsajanis

Kaamoskuvia

Päivät ovat kuluneet pikavauhtia, vaikka aurinko valoisaa aikaa pidentääkin. On tullut selkeä työrytmi ylimääräisen, ahkeran käsiparin mukana. Pakkasten vuoksi en ole juuri ulkoillut, mutta työt on sen puoleen edenneet aikataulussa. Mediapäivitystahti vain on hieman kärsinyt…

Inarissa järjestetään 23.-27.1.14 alkuperäiskansojen elokuvafestivaalit, Skábmagovat. Kuvasimme talkoilla harjoittelja-Iitan kanssa avajaispäivän lasten ja nuorten työpajoja Pohjois-Lapin kameraseuran hyväksi. Oli mukavaa vaihtelua katsella pieniä ja vähän vanhempiakin lapsia harjoittelemassa mm sarjakuvaa, äänitekniikkaa, elokuvaa, valokuvaa ja ilmaisutaitoa. Riemua riitti kuviin tallennettavaksi.

Jos tälle viikonloppua on suuntana Inari, suosittelen tietysti elokuvaa Atanarjuat – The Fast Runner (2001). Näin elokuvan 2010 opiskellessani Nunavut Arctic Collegessa. Kouluruokalan videotykillä näytettiin toive-elokuvia ja tämä valittiin varta vasten minulle, vieraalle, jolle elokuva oli ennen näkemätön. Paikalla olevat olivat filmistä syystäkin ylpeitä ja kaikilla tuntui olevan sukua tai yhteyksiä näyttelijöihin. Pääsen nyt näkemään trilogian kaksi uusinta elokuvaa: The Journals of Knud Rasmussen (2006) ja Before Tomorrow (2009). Paljon sain koruihini vaikutteita Nunavutissa käydessä ja monet tekniikat ovat käytössä edelleenkin.

http://skabmagovat.fi/skabmagovat_2014/?page_id=684

www.facebook.com/skabmagovat