• Paarma Design
  • Tel. +358 44 272 9227
  • Tytti Bräysy
  • tytti@paarmadesign.fi
Ajatuksia pajasta

figure

Pajatuksia

Tervetuloa seuraamaan työpäiviäni ja tuotoksia pajassani Inarissa. Päivitän blogia pääosin kuvien muodossa, sitä mukaa kun maltan kameraan töiden lomassa tarttua.

Olen perustanut Paarma Design -nimisen yrityksen kesäkuussa 2013. Innostuksen alalle sain Oulun kansalaisopiston kursseilta ja perustaidot tulivat Inarin Saamelaisalueen koulutuskeskuksesta. Kaiken päälle olen soveltanut luovasti sitä mitä en ole tiennyt. Kohdallani voi sanoa, että minkä tekniikassa häviää, sen ideoissa ja omaleimaisuudessa voittaa.

Alkuperäinen ammatti, jota edelleen työkseni teen, on graafinen suunnittelu. Taidosta on paljon hyötyä koruja muotoiltaessa. Aiemmin surin sitä, ettei minusta tule taidemaalaria, kun osaan vain pelkistää ääriviivoja. Nyt viivasta on tullut rakas apulainen. Kolmas ammatillinen lisä on avopuolison mukana tullut kullankaivu. Alku- ja lopputuotanto sulautuvat nyt hyvin yhteen, kun kultahipuista ja korukivistä on kyse.

Pohjoisen eläimet, linnut ja kasvit, ovat töissäni pääosassa. Niihin ei koskaan kyllästy, eivätkä ideat pääse ehtymään. Samalla opin uutta ympäristöstäni ja mieli pysyy virkeänä. Luonnossa kulkeminen rajoittuu tosin itselläni kaamosajan ulkopuoliseen aikaan, talveksi pesiydyn pajalleni.

Toivottavasti koruistani on iloa, vaikka kuvia katselemalla. Parasta on jos voin tehdä yksilöllisiä töitä, myös personoimalla olemassolevia malleja kantajansa näköisiksi. Mallisto täydentyy koko ajan. Aika ajoin, kun käyt katsomassa sivujani, sinne on varmasti syntynyt uutta elämää. Uusia kasveja kukkii, eläimiä on syntynyt, arktista maisemaa on muokattu uuteen hopeiseen asuun…

Nähdään!